MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN

(2 klantbeoordelingen)

55,00

MIRTAZAPINE

Mirtazapine is een geneesmiddel uit de groep van tetracyclische antidepressiva. Het wordt ook toegepast voor de behandeling van slapeloosheid (niet geregistreerd gebruik). De chemische structuur van deze stoffen bevat vier ringen. Van mirtazapine bestaan twee stereo-isomeren die elkaars spiegelbeeld zijn, de (R)- en (S)-vormen. Voor de commerciële producten gebruikt men een racemaat van evenveel (R)- als (S)-mirtazapine.

Mirtazapine werd in 1976 geoctrooieerd door Organon, en wordt verkocht onder de merknamen Remeron en Remergon. De looptijd van het Amerikaans octrooi, normaal 20 jaar vanaf de aanvraag van het octrooi[1] werd verlengd tot 14 juni 1998 omdat het product pas in 1996 werd toegelaten op de markt. Het is inmiddels ook als generiek geneesmiddel verkrijgbaar.

Beschrijving

MIRTAZAPINE

Mirtazapine is een geneesmiddel uit de groep van tetracyclische antidepressiva.

Het wordt ook toegepast voor de behandeling van slapeloosheid (niet geregistreerd gebruik). De chemische structuur van deze stoffen bevat vier ringen. Van mirtazapine bestaan twee stereo-isomeren die elkaars spiegelbeeld zijn, de (R)- en (S)-vormen. Voor de commerciële producten gebruikt men een racemaat van evenveel (R)- als (S)-mirtazapine.

MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN  werd in 1976 geoctrooieerd door Organon, en wordt verkocht onder de merknamen Remeron en Remergon. De looptijd van het Amerikaans octrooi, normaal 20 jaar vanaf de aanvraag van het octrooi[1] werd verlengd tot 14 juni 1998 omdat het product pas in 1996 werd toegelaten op de markt. Het is inmiddels ook als generiek geneesmiddel verkrijgbaar.

Wat doet mirtazapine en waarbij gebruik ik het? MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN

MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN  is een medicijn tegen depressie. Het beïnvloedt in de hersenen de natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties.
Artsen schrijven het voor bij depressie en soms bij jeuk of slapeloosheid.

Verschijnselen MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN
Bij depressiviteit is er sprake van een sombere stemming, geen interesse en plezier meer in de dingen van het leven. Iemand die depressief is, voelt zich vaak waardeloos en heeft schuldgevoelens.
Ook kunnen depressieve mensen snel geïrriteerd zijn en moeite hebben met inslapen of doorslapen.

Behandeling MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN
Depressieve klachten kunnen worden behandeld met psychotherapie (gesprekstherapie), met medicijnen, of een combinatie van beide. Uw arts zal met u bepalen welke behandeling voor u het beste is. Het hangt van uw persoonlijke situatie af en van het soort depressie, met welk medicijn uw arts zal starten.
Uw arts schrijft mirtazapine soms voor als u naast depressieve gevoelens ook last heeft van extreem gewichtsverlies of van slapeloosheid.

Werking MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN
Het kan 1 tot 4 weken duren voordat u het effect van mirtazapine merkt. De eerste weken kunt u wel last krijgen van bijwerkingen. Stop dan niet met dit medicijn. Meestal verminderen de bijwerkingen als u eraan gewend bent geraakt.

Nadat uw klachten zijn verbeterd, moet u mirtazapine nog minstens een half jaar doorgebruiken. U voorkomt hiermee dat de depressie terugkomt.

Mirtazapine wordt gebruikt tegen ernstige slapeloosheid. Bijvoorbeeld bij de angststoornis posttraumatische stressstoornis (PTSS) of in de palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase).

Belangrijk om te weten over mirtazapine kopen

 • Mirtazapine zorgt voor een betere stemming. Het werkt ook tegen jeuk, en het helpt bij problemen met slapen.
 • Bij depressie. Verder bij jeuk door een ziekte aan de galwegen of door chemotherapie bij kanker. Ook bij slaapproblemen, vooral als u ook last heeft van depressieve klachten of een posttraumatische stressstoornis.
 • Bij depressie merkt u pas na 2 tot 4 weken dat dit medicijn werkt. Bij jeuk merkt u na een paar dagen of het helpt. Bij slaapproblemen merkt u direct dat u makkelijker in slaap valt.
 • U kunt suf, slaperig of duizelig worden. Deze bijwerkingen zijn in het begin het sterkst. Heeft u hier veel last van? Neem dit medicijn dan ‘s avonds voor u gaat slapen. Dan heeft u hier minder last van.
 • Gebruikt u mirtazapine vaker dan 1 keer per dag? Rijd dan geen auto.
 • Gebruikt u 1 keer per dag 30 milligram mirtazapine, of minder? En gebruikt u het langer dan 1 week zonder dat u last heeft van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of u mag autorijden.
 • Gebruikt u dit medicijn af en toe? Dan mag u een aantal uur daarna niet rijden. Vraag dit na in de apotheek of lees hieronder verder in de rubriek ‘Mag ik autorijden, alcohol drinken, alles eten?’.
 • Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.
 • U kunt zwaarder worden. Let goed op wat u eet. U kunt dit met uw huisarts bespreken.
 • Andere bijwerkingen: droge mond, hoofdpijn en maagdarmklachten. Waarschuw uw arts bij koorts, blaren in de mond en keelpijn.
 • Gebruikt u mirtazapine al een paar weken? Stop dan niet in één keer. Bespreek dit eerst met uw arts of apotheker.
 • Bent u zwanger? Of wilt u zwanger worden? Vraag aan uw arts of apotheker of u dit medicijn mag gebruiken.
 • Wilt u borstvoeding geven? Overleg met uw arts of u dit medicijn mag gebruiken.
 • Heb ik een recept nodig?

  Ja, u heeft een recept nodig. Mirtazapine is sinds 1994 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Remeron en als het merkloze Mirtazapine in tabletten en smelttabletten.

2 beoordelingen voor MIRTAZAPINE 30MG 30 TABLETTEN

 1. kempes.luis

  bestelling wordt snel geleverd soms hebben ze product niet op voorraad maar zodra die binnen is wordt het alsnog gelijk verzonden. Bedankt voor de goede service.

 2. Paula foolen

  Dedankt voor levering weer optijd binnen gekregen

Een beoordeling toevoegen