ZOPICLON 7.5MG 30 TABLETTEN

(4 klantbeoordelingen)

65,00

Zopiclon (Imovane ) is een slapeloosmiddel dat in 1987 werd geïntroduceerd. Het middel is ook bekend onder de merknaam Imovane en wordt door Aventis Pharma op de markt gebracht. Diverse andere fabrikanten produceren een generieke (merkloze) versie. Zopiclon is een slaapmiddel dat wordt gebruikt bij slapeloosheid.

 

Beschrijving

Zopiclon

Zopiclon (Imovane ) is een slapeloosmiddel dat in 1987 werd geïntroduceerd.

Het middel is ook bekend onder de merknaam Imovane en wordt door Aventis Pharma op de markt gebracht. Diverse andere fabrikanten produceren een generieke (merkloze) versie.

Zopiclon is een slaapmiddel dat wordt gebruikt bij slapeloosheid. Het werkt binnen 30 minuten en de rustgevende werking houdt ongeveer 7 uur aan. Imovane werkt het best als u het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld niet vaker dan eens in de 3 dagen.

Het is moeilijk om te stoppen met het gebruik als het langdurig word gebruikt.

Heeft u het langer dan 1 week achter elkaar gebruikt? Bouw dan langzaam af.

U kunt suf, slaperig of vermoeid worden en uw reactievermogen neemt af.

Denk eraan dat deze bijwerkingen ook overdag nog aanwezig zijn.

Zowel zopiclon als benzodiazepines beïnvloeden receptoren in de hersenen die gamma-aminoboterzuur (GABA) bevatten.

Hierdoor wordt de werking van deze stof versterkt. GABA verlaagt de prikkels van neuronen in de hersenen; hierdoor voel je je kalmer. Dit medicijn wordt snel opgenomen in het lichaam en is daardoor snel werkzaam. Binnen een half uur na inname treedt de hypnotische werking van de stof in en binnen een uur begin je je echt slaperig te voelen. De werkzame bestanddelen in je bloed wordt al 1,5 tot 2 uur na inname bereikt. Kunt u ’s nachts niet slapen en wilt u alsnog een tablet innemen? Dit kan, maar houd er rekening mee dat het middel lang blijft werken. Zeker 6 uur en vaak wel 10 uur of langer. U kunt dan moeilijk wakker worden en hebt overdag een verminderd reactievermogen.

Bijwerkingen Zopiclon

U kunt ook nog bijwerkingen ondervinden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn de volgende: vooral de eerste weken treden ze op denk hierbij aan, sufheid, vermoeidheid en minder vaak ook slaperigheid. Bij het gebruik van zopiclon zijn hierdoor uw reactie- en concentratievermogen verminderd. Ongelukken kunnen makkelijker plaatsvinden: in het verkeer of tijdens uw werk.

4 beoordelingen voor ZOPICLON 7.5MG 30 TABLETTEN

 1. honnekeponneke

  jammer dat ik deze bij eerste bestelling helaas niet binnen heb gekregen …..maar vervolgens nog een bestelling gedaan en die wel binnen gekregen het duurde wel even en na heen en weer gemaild te hebben alles goed gekomen

 2. Renso Dijkshoorn

  Mijn ervaring van Zopiclon zijn zeer goed, maar ik begon met 7,5mg dat was veel te veel, hele dag duf en zwakke benen. Toen een halve pil ingenomen en dat ging prima, je rust er goed van uit en de kwaliteit van je slaap gaat niet achteruit, de volgende morgen even duf maar na een bak koffie nergens meer last van en dan voel ik me geweldig uit gerust, geen afvlakking van me gevoel ,geen bijwerkingen! Probeer eerst een kwart of een halve en kijk wat er gebeurd.

 3. Antje Crouch

  Nogmaals een bestelling geplaatst

  Nogmaals een bestelling geplaatst. Prima aflevering. Perfect.

 4. Marleen de Haas

  Ik slaap goed op jullie medicatie betrouwbaar geen nep want ik ben zeer gevoelig van aard bedankt voor jullie eerlijkheid

Een beoordeling toevoegen